Velge riktig printer til arbeidsplassen

Velg riktig printer til bedriften

Når man skal gå til anskaffelse av ny printer til kontoret, er det viktig å velge printer i forhold til kontorets størrelse.

Desto flere ansatte i virksomheten – desto flere funksjoner og større maskin kreves. For større virksomheter kan det være lurt å velge en maskin med stor kapasitet og som kan håndtere et høyt utskriftsvolum. Mindre virksomheter kan derimot klare seg med en maskin som dekker de alminnelige egenskapene ved en printer.

Hva slags type skriver?

Det må også tas stilling til om dere skal ha blekk-, laser- eller multifunksjonsskriver.

Blekkskriver

Gir utskrift av høy kvalitet. Passer til deg som printer ut 1-50 tektsider daglig. Velg fargeblekkprinter for god fargegjengivelse.

Laserskriver

Med fargelaser får du et profesjonelt inntrykk med flotte farger og skarp tekst. Den passer til deg som skriver mer enn 20 fargeutskrifter daglig.

Multifunksjonsskriver

Tekst, fargeutskrifter og foto. Skanner, kopi og faks i en maskin.

Hvilke faktorer bør overveies når man velger printer til kontoret?

For å finne den optimale printeren kan det være lurt å tenke gjennom hva slags behov bedriften har og hvilke funksjoner som er viktige for dere. Dersom skriveren skal brukes hyppig, gjør man lurt i å velge en printer med høyt utskriftsvolum. Er det behov for høy hastighet ved utskriftsøyeblikket, tenk gjennom hvor mange sider i minuttet med utskrift som er optimalt for dere. Uavhengig av størrelsen på bedriften kan det være aktuelt å se på tilgangen til trådløst internett. Dette øker fleksibiliteten ved at du kan skrive ut fra plassen din, og at flere ansatte kan bruker printeren samtidig.

  • Hvor mange utskrifter per måned forventes det?
  • Hvor hurtig skal printeren være?
  • Er det behov for utskrift i farger eller kan man klare seg med svart/hvitt?
  • Tenk gjennom deres månedlige forbruk av papir og patroner.
  • Hvilke funksjoner har dere bruk for? Utskrift, skanning, kopiering, utskrift i A4 eller A3.

Hjelp til å velge printer