Julegaver til ansatte

Gi dine ansatte en oppmerksomhet rundt jul!

Vi har samlet sammen en rekke gode tips til julegaver til de ansatte som er innenfor skattereglene. Se under for mer informasjon om lover og regler.

Se utvalget her!

Som arbeidsgiver kan man gi gaver opp til en verdi på kr. 1000

Det er rimelig vanlig at arbeidsgivere gir julegaver til sine ansatte. Dette kan gis skattefritt, så lenge man holder seg innenfor bestemte grenser. Gaver til de ansatte kan nesten være hva som helst, bortsett fra penger. Her er en kort oversikt over de reglene som gjelder, hentet fra Tripletex.

Som arbeidsgiver kan man gi gaver opp til en verdi på kr. 1000 (eks frakt) per år skattefritt for mottaker. Dersom totalsummen av gaver gitt til ansatte i løpet av året er mer enn 1000 kr, er det overskytende skattepliktig for mottakers hånd, og selskapet må beregne arbeidsgiveravgift. I slike tilfeller får selskapet også fradrag for kostnaden – det som overstiger 1000 kr (eks frakt) per ansatt.

Hva med små gaver?

Små gaver anses normalt ikke som skattepliktig for mottaker. Dette kan for eksempel være blomster eller konfekt. Slike gaver vil da ikke inngå i beløpsberegningen på 1000 kr (eks frakt).

For deg som er ansatt i eget AS

Er du ansatt i eget AS kan du også få gave under treet i år! Du har mulighet til å gi deg selv en skattefri julegave så lenge samlet sum ikke overstiger 1000 kr (eks frakt) per år.

Er du den eneste som arbeider i enkeltpersonsforetak har du ikke denne muligheten.

Dersom du har ansatte og driver et enkeltmannsforetak, har du mulighet til å gi dine ansatte julegaver til en total verdi av kr 1000 (eks frakt) i løpet av et år, men du kan ikke gi en gave til deg selv.