Blå resept

← Helsebutikk

Vi ønsker å gjøre det enkelt å handle blå resept!

Inkontinens, stomi, ernæring, sår, diabetes

Norengros har oppgjørsordning med HELFO for refusjon av medisinske forbruksvarer levert på blå resept. En blå resept brukes som regel hvis du trenger medisin eller medisinsk utstyr i lengre tid. Utgifter i forbindelse med blå resept dekkes i hovedsak av folketrygden, og du kan enten ta med deg din resept til oss, eller be din lege om å sende den direkte. Vi behandler også elektroniske resepter.

Våre ansatte tilbyr gratis råd og veiledning til deg som er kunde hos oss. Blant våre ansatte finner du bl.a. sykepleiere, fysioterapeuter, hjelpepleiere, og vi har ansatte med egenerfaring innen stomi og brystkreft. Vi har stort fokus på diskresjon og tilbyr samtalerom til våre kunder som ønsker det.

Kontakt oss på vår blå resept telefon; 51 84 23 23, eller besøk oss i helsebutikken. Du finner oss i Svend Foynsgate 2A, rett ved SUS.

Klikk her for full oversikt og kontaktinfo til våre butikker

stomi

Stomi er en kunstig kroppsåpning hvor tarm eller urinvei er ført ut til overflaten av huden. Hensikten er å erstatte eller avlaste et sykt organ ved å føre avføring eller urin ut gjennom stomien. Hos Norengros Helsebutikker får du råd, veiledning og alt innen stomiutstyr.

De fleste bruker en stomipose som limes fast på huden ved hjelp av en klebende hudplate. Det finnes todelte system med plate som først festes på huden rundt stomien og pose som deretter klikkes på platen. Dette fås også som kombinert system med plate og pose i ett. Stomiposer kan være tømbare, andre ikke.

Les mer

Brystproteser og utstyr

Vi tilbyr stort utvalg innen brystproteser, skall- og del proteser.

Det finnes mange ulike typer brystproteser og valget mellom ulike størrelser, form og type kan være overveldende. Hos oss kan du være sikker på at du får riktig rådgivning og tilpassing av proteser. Våre ansatte har høy kompetanse innen det de driver med, og vi har til og med ansatte med egen erfaring innen det å ha brystkreft. Vi tilbyr samtalerom for våre kunder som ønsker personlig veiledning.

Vi har også stort utvalg innen undertøy og badetøy tilrettelagt for brystproteser.

ernæring

Ernæring

Mye forandres når man blir eldre, aktivitetsnivået reduseres, metabolismen synker og man har et lavere energibehov enn tidligere. Derimot forandres ikke behovet for næring og gode næringsstoffer. En eldre kropp tar ikke opp disse like lett som en ung kropp, og det er derfor enda viktigere å ha fokus på dette.

Aldersrelatert skrøpelighet er et stadig vanligere begrep innen eldreomsorgen. Det kjennetegnes blant annet av tretthet, ufrivillig vekttap og lav fysisk aktivitet. Men skrøpelighet er ikke nødvendigvis et resultat av at man har blitt eldre. Mange av tegnene handler faktisk om underernæring.

Hos oss får du sondeernæring, næringsdrikker, ernæringspumper, nasalsonder og mye mer. Vi fører merker som blant andre Nestlé, Nutricia og Fresenius Kabi.